Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Het vertelspel : de Vloek van Bloedbaard– Michel van den Bos

Leeftijd: Va. 9 jaar
Thema: interactieve verhalen, piraten, avontuur
 
Samenvatting
Heb je altijd al wel eens meer uit een boek willen halen, of gewild dat het verhaal anders loopt dan dat het door de schrijver bedacht is?
Dan is dit je kans. Ontdek de verteller in jezelf !
Het Vertelspel is bedacht door twee vrienden. Zij maken kinderboeken met interactieve vertellingen. Dit zijn verhalen waarbij het kind, als de luisteraar, de hoofdpersoon van het verhaal speelt en keuzes moet maken. Die keuzes beïnvloeden vervolgens de loop van het verhaal.
 
Een van de boeken is: De Vloek van Bloedbaard (een piratenavontuur)
Een groots avontuur waarbij Tom en Jaimy O’Malley op zoek gaan naar de schat van de verschrikkelijke piraat: Bloedbaard. Om de schat te vinden, zullen ze vele beproevingen moeten doorstaan. Verdwenen sleutels, wilde honden, valkuilen en zelfs geesten komen ze op hun pad tegen. Gelukkig weten ze steeds slimme oplossingen te bedenken. Maar zal Bloedbaard ze de schat geven? En waar is nu toch de sleutel van de deur in de bergen?
Ontdek het allemaal in dit avontuur waarbij een groot beroep wordt gedaan op het probleemoplossend vermogen van de kinderen.
 
Leessetting
Hoe werkt het Vertelspel?
Met behulp van een uitgeschreven verhaallijn, complete personages en uitgewerkte landkaarten vertel je het kind wat de hoofdpersoon ziet. Het kind vertelt wat de hoofdpersoon gaat doen en je vertelt vervolgens hoe hierdoor het verhaal verder verloopt.
Zo speel je, samen met het kind, het verhaal uit.
Behalve dat je het verstelspel 1 op 1 doet, is het ook erg geschikt om het met een klein groepje kinderen of zelfs een hele klas samen te doen.
 
Het Vertelspel staat garant voor:
gezelligheid 
plezier 
avontuur
creativiteit
spanning
uitdaging
en veel meer!!!
 
De boeken zijn te bestellen via: http://www.hetvertelspel.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten