Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Wormlock Holmes en het verdwenen zusje – Theo Kosters

Leeftijd: Zelf lezen va. 9 jaar
Thema: dieren, helpen,
Samenvatting
Wormlock Holmes is een slimme worm. Wanneer twee zusjes elkaar kwijt zijn en Wormlock dit van eekhoorn Evert hoort gaat hij aan het werk. Hij weet waar de zusjes zijn en moet ze bij elkaar brengen, maar hoe? Ondertussen eet Spankie zijn huis op en kan de familie Holmes niet slapen.
Een stukje over het boek:
“Terwijl Wormlock ligt te slapen worden ze aangevallen. Het hele huis trilt en de familie Holmes is in paniek. Wat is er aan de hand? Margriet en Hermientje weten wat er aan de hand is, maar zij kunnen er niets aan doen. Wormlock bedenkt een plan en laat zien dat hij een slimme worm is. Ondertussen heeft Prikkie cactus een droevig meisje naast zich staan. Aza mist haar zusje Lea. Ze weet niet waar Lea is en ze is bang dat ze haar zusje nooit weer zal zien. Terwijl dikke Evert vanuit zijn boom alles ziet, krijgt hij medelijden met Aza en Lea. Evert wil dat ze weer bij elkaar komen en roept de hulp van Wormlock in. Wormlock bedenkt een prachtig plan en gaat op zoek naar hulp. Even later gaat Wormlock de zusjes bij elkaar proberen te brengen met behulp van Max, Evert, Pennie en Vullie. Als Wormlock maar geen rekenfout heeft gemaakt. Het is spannend. Lea zal neerstorten en in stukken barsten als Wormlock een fout heeft gemaakt. Zal het goed gaan? Zullen Aza en Lea weer bij elkaar komen? Wormlock houdt zijn adem in.”
Leessetting
Een spannend, maar toch grappig detective verhaal met een worm in de hoofdrol. Ga met je klas mee op avontuur of duik ’s avonds onder je dekens met dit boek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten