Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Noortje moet naar het ziekenhuis – Nelly Klop

Leeftijd: Va 6 jaar, zelf lezen va 7 jaar (AVI 5)
Thema: ziek zijn
 
Samenvatting
Noortje is vaak ziek. Dat is niet fijn, want dan kan ze niet naar school. De dokter in het ziekenhuis zei: "Ik ga jouw amandelen knippen. Dan heb je voortaan geen pijn meer in je keel."
Moeder gaat mee, als Noortje naar het ziekenhuis moet. 's Middags mag ze alweer naar huis. Noortje heeft nog wel een poosje pijn in haar keel, maar er zijn ook heel veel fijne dingen. Er komt steeds bezoek en... iedereen brengt een cadeautje voor Noortje mee!
 
Leessetting
Veel kinderen op de basisschool komen hier mee in aanraking. Soms gebeurt het bij je zelf en soms bij iemand in je klas. Daarom is dit een leuk boekje om behalve thuis, ook in de klas voor te lezen. Klasgenootjes leren zo op een interessante manier hoe het is om naar het ziekenhuis te moeten om je amandelen te moeten laten knippen.
 
Dit boek is te koop via de site van de schrijfter: www.nellyklop.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten