Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Het vertelspel: De Heks van Eurepeur– Michel van den Bos

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: interactieve verhalen
 
Samenvatting
Heb je altijd al wel eens meer uit een boek willen halen, of gewild dat het verhaal anders loopt dan dat het door de schrijver bedacht is?
Dan is dit je kans. Ontdek de verteller in jezelf !
Het Vertelspel is bedacht door twee vrienden. Zij maken kinderboeken met interactieve vertellingen. Dit zijn verhalen waarbij het kind, als de luisteraar, de hoofdpersoon van het verhaal speelt en keuzes moet maken. Die keuzes beïnvloeden vervolgens de loop van het verhaal.
 
Een van de boeken is: De heks van Eurepeur (een avontuur voor jonge kinderen)
In dit verhaal speelt Kim van Hagenbeuk de hoofdrol. Een meisje van 7 jaar dat een weekendje gaat logeren bij haar oma Fleurtje. Oma woont in een enorm huis met wel 23 kamers aan de rand van een bos. Kim vindt het heerlijk om bij oma te logeren. Als ze echter stiekem op de zolder gaat kijken, ontdekt ze een vreemde kaart. Dit is het begin van een spannende zoektocht waarbij Kim een groot geheim ontdekt. Ga mee op avontuur. Leer Ursus, Roosje en Prikkeprak kennen en ontdek ook het geheim van oma Fleurtje.
Een avontuur waardoor je kind voor altijd anders naar omgevallen bomen zal kijken.
 
Leessetting
Hoe werkt het Vertelspel?
Met behulp van een uitgeschreven verhaallijn, complete personages en uitgewerkte landkaarten vertel je het kind wat de hoofdpersoon ziet. Het kind vertelt wat de hoofdpersoon gaat doen en je vertelt vervolgens hoe hierdoor het verhaal verder verloopt.
Zo speel je, samen met het kind, het verhaal uit.
Behalve dat je het verstelspel 1 op 1 doet, is het ook erg geschikt om het met een klein groepje kinderen of zelfs een hele klas samen te doen.
 
Het Vertelspel staat garant voor:
gezelligheid 
plezier 
avontuur
creativiteit
spanning
uitdaging
en veel meer!!!
 
De boeken zijn te bestellen via: http://www.hetvertelspel.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten