Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Hennie de Heks neemt een duik – Valerie Thomas

Leeftijd: Va 4 jaar
Thema: toveren, vakantie, sprookjes

Samenvatting
Hennie en haar kat gaan op vakantie. Ze bezemsteel-vliegen naar een tropisch eiland. Daar wemelt het van de vissen, dolfijnen en schildpadden. Zo mooi, dit moet Helmer zien, denkt Hennie. Maar katten houden niet van water toch? Gelukkig kun je met een toverstokje veel doen.
Om te ontdekken wat er ge beurt moet je het boekje zelf lezen!
Leessetting
In 1989 verscheen het eerste boek over Hennie de Heks in het Nederlands vertaald.
Hennie de Heks neemt een duik is alweer het 15e deel waarin Hennier de Heks samen met haar trouwe kat Helmer allerlei heksenavonturen beleeft.

Hennie de Heks zijn leuke boekjes om voor te lezen vanaf een jaar of 4, maar ook erg leuk om zelf te lezen wanneer kinderen wat ouder zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten