Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Wonen er beren in Afrika? – Satomi Ichikawa

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: afrika, beren, culturen, knuffels
 
Samenvatting
Maalik woont met zijn familie in een klein dorpje op de savanne in Afrika. Op een dag rijdt er een jeep met toeristen het dorp binnen. Als de mensen uitstappen, ziet Maalik dat er een klein meisje bij is dat in haar armen een pluchen beer heeft. Zo'n dier heeft hij nog nooit gezien! Als Maalik ontdekt dat het meisje haar beertje bij het vertrek vergeten is, rent hij dwars door de savanne heen om haar het beertje te brengen.  De nijlpaarden, olifanten en giraffen die hij onderweg tegenkomt, helpen hem en gaan uit nieuwsgierigheid met hem mee. Zou Maalik nog op tijd komen?
 
Leessetting
Zo veel van de kinderboeken gaan gewoon over kinderen hier in de westerse wereld. Gelukkig richt de Kinderboeken week zich ook op bredere thema’s zoals afgelopen jaar. Er zijn vele boeken over kinderen in andere werelddelen.
In ‘woner er beren in afrika’ maken kinderen (misschien wel voor de eerste keer) kennis met Afrika. Op een leuke en voor kinderen aansprekende manier komen kinderen uit verschillende culturen met elkaar in contact en laat het zien dat kinderen in Afrika niet anders zijn dan wij, hier in Nederland.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten