Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Frommeltje Frots – Mieke Janssens

Leeftijd: Va. 6 jaar (zelf lezen Va. 8 jaar)
Thema: verhuizen
 
Samenvatting
Op een avond vertellen papa en mama aan Frommeltje en haar broertje Diederik dat ze gaan verhuizen. Allebei vinden ze het niet leuk dat ze weg gaan uit het huisje dat ze kennen als thuis.
Frommeltje is erg verdrietig dat ze haar vriendjes en vriendinnetjes uit de klas gedag moet zeggen en ze is bang dat ze geen nieuwe vriendjes kan vinden op de nieuwe school.
Papa en Mama proberen het voor verhuizen voor Frommeltje en Diederik zo leuk mogelijk te maken door ze te laten bedenken hoe hun nieuwe kamer er uit moet zien. Maar toch blijft het verhuizen een spannend avontuur.
Gelukkig heeft oma iets waarmee het in het nieuwe huis en op de nieuwe school al snel leuk is en Frommeltjes snel vriendjes maakt.
 
Leessetting
Een heerlijk voorleesboek. Verhuizen is voor elk kind een spannend avontuur. In dit boek kunnen ze de spannende tijd samen met Frommeltje meebeleven.
Een leuk voorleesboek voor kinderen vanaf 6 jaar om het onderwerp verhuizen en alle vragen en twijfels van kinderen hier rondom bespreekbaar te maken.
Ook kan het in de klas goed voorgelezen worden wanneer er bijvoorbeeld een kindje uit de klas weg gaat, omdat het gaat verhuizen.

Door het makkelijke taalgebruik leest het boekje makkelijk voor en de korte hoofdstukken zorgen er voor dat je het verhaal makkelijk kunt onderbreken om een volgende keer verder te lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen