Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Mr Finney en de andere kant van het water – Laurentien van Oranje

Leeftijd: Va. 5 jaar
Thema: wereld
 
Samenvatting
Het is hartje Zomer en Mr Finney geniet van de zon en warmte in zijn tuintje. De bloemen bloeien en de beestje zoemde.
Maar dan ineens hoort Mr Finney een vreemd soort gezoem? Wat is dat toch? Het is Pinky Pepper op de SuperBibi met een noodoproep voor Mr Finney. Pinky Pepper schrijft  over een eiland dat dreigt te zinken en vraagt om hulp. Mr Finney aarzelt geen moment en besluit haar met zijn Finmobiel te hulp te komen. Het is het begin van een spannend avontuur boven en onder water, waarb ij Mr Finney opnieuw wezenlijke vragen stelt over hoe we omgaan met elkaar en de aarde en daarmee naar oplossingen helpt zoeken.
 
Leessetting
Een leuk voorleesboek om meer te leren over de wereld, want ook het tweede boek van prinses Laurentien over Mr Finney bouwt voort op het thema aarde. Op een leuke en humoristische manier leren we dat de aarde belangrijk is voor ons allemaal en dat we daar zuinig op moeten zijn.
 
Je krijgt ook een leuke boekenlegger met aan de ene kant voorleestips en aan de andere kant ideeen voor volwassenen om een gesprek aan te gaan met de kinderen over de thema's in het boek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten