Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Plotter gaat verhuizen – Hilde Schuurmans

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: verhuizen, heimwee
 
Samenvatting
Plotter gaat verhuizen, maar hij wil helemaal niet.
Hij vindt het niet leuk om naar een nieuwe school te gaan en verstopt zich voor de andere kindjes. Hij wordt hiervoor uitgelachen door de stoere jongens, maar gelukkig zijn er ook een paar aardige kindjes die Plotter helpen.
 
“Plotter gaat verhuizen” is een herkenbaar verhaaltje voor jonge kinderen die gaan verhuizen en naar een nieuwe school gaan. Het is namelijk erg wennen al die nieuwe dingen en nieuwe kindjes.
I n veel kinderboeken spelen dieren een ‘mensen’ rol. Ze leven, denken en doen als mensen. Vooral bij jonge kinderen is dit vaak omdat dieren meer tot kinderen aan spreken dan mensen en als die dierne dan ook nog lijken op hun eigen knuffeldieren, zien kinderen de dieren in boeken snel als vriendjes. Op deze manier kun je een gevoelig onderwerp zoals verhuizen makkelijk bespreekbaar maken voor kinderen.
 
De tekeningen in het boek zijn erg gemoedelijk en vriendelijk qua uitstraling en ook de leesstijl is prettig en af en toe een beetje eigenwijs of wijsneuzig.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen