Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Kijk je mee? / Wilde beestjes – Guido van Genechten

Leeftijd: Va. 1 jaar
Thema: dieren
Samenvatting
Guido van Genechten is een bekende kinderboeken schrijver. Hij schreef veel boekjes voor kinderen vanaf 2 jaar, maar met deze boekjes ‘Kijk je mee’ maakt hij een begin om ook de allerkleinste onder ons van lees- en vooral kijkplezier te voorzien.
Op elke bladzijde staat 1 dier met daar onder de naam van het dier. Samen naar de platen kijken en de dieren benoemen helpt kinderen in de taalontwikkeling e n bij het leren van nieuwe woordjes.
Kijk je gezellig mee naar al deze mooi wilde beestjes?
Leessetting
Keer op keer blijft het boekje leuk. Samen kennismaken met de wilde beestje, de kleuren bekijken of na een dierentuin bezoekje samen in het boekje opzoeken welke dieren je allemaal gezien hebt. Je kunt het boekje zelfs mee naar de dierentuin nemen om daar de plaatjes als bij de dieren die je tegenkomt op te zoeken!
Serie
Naast het boekje over wilde beestje is er ook een boekje over tamme beestje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten