Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Nog 100 Nachtjes Slapen – Milja Praagman

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: verjaardag, wachten

Samenvatting
Wachten op je verjaardag duurt lang helemaal als je nog maar tot 10 kunt tellen en je nog 100 nachtjes moet wachten. Mama heeft het veel te druk om bezig te zijn met Dorus en ze zegt dat ze maar even zelf moet gaan spelen. Dan maakt Dorus zelf wel een feestje! En mama heeft gezegd dat ze lekker mag gaan knippen...
Overal ziet Dorus mooie lapjes.

Knip knip knip.


Leessetting
De tekeningen zijn gedetailleerd, maar heel vriendelijk en kinds. En alle driehoekjes stof zijn net verjaardagsvlaggetjes.
Misschien wel een leuk idee om na het lezen van dit boekje een leuke zelfgemaakte verjaardagsslinger te gaan maken, ook al duurt het nog even voor je jarig bent.

Bekroning
Gekozen tot prentenboek van 2013


Geen opmerkingen:

Een reactie posten