Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Allemaal Onzin – Paul van Loon

Leeftijd: Va. 5 jaar en Zelf lezen va. 7 jaar
Thema: fantasie, slapen gaan, kinderwereld vs. volwassen wereld
Samenvatting
''Elke avond als hij in bed ligt, hoort Vladimir geritsel. Pssst, klinkt het en dan komt er een mannetje tevoorschijn, niet groter dan een colaflesje. Hij neemt Vladimir mee naar Het Land Achter Het Behang. Samen beleven ze een gek, grappig avontuur, waarna Vladimir heerlijk in slaap valt.
- Wie is toch dat mannetje achter het behang?
- Dat is Onzin. Welterusten!''
Iedereen kent Paul van Loon en zijn verhalen.
‘Allemaal Onzin’ is een verzameling van korte voorleesverhalen voor kleut ers over de kleuter Vladimir en zijn fantasievriendjes.
Het mannetje Onzin woont achter het behang in de slaapkamer van Vladimir. Hoewel de volwassenen niks geloven van Vladimir z’n verhalen, beleeft hij toch echt elke nacht fanstastische avonturen.
Met een auteur als Paul van Loon is het natuurlijk te verwachten dat sommige verhaaltjes soms een beetje spannend of griezelig zijn, maar de verhalen hebben altijd een vriendelijke en humoristische lading.
Leessetting
Houd je van een beetje griezelen, maar ook van humor en gezelligheid. Dan is dit boek iets voor jou. Gezellig voor het slapen voorlezen of wanneer je wat ouder bent zelf lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen