Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Kikker en de horizon – Max Velthuijs

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: Kikker, heimwee, reizen, vrienden
 
Samenvatting
Rat staat op een heuvel en keek over het land naar de horizon. Wat is de wereld toch mooi, denkt hij. Het wordt tijd dat ik weer eens op reis ga! Kikker wil dolgraag met hem mee. En zo trekken de twee vrienden de horizon tegemoet.Maar Kikker vindt dat het wel erg lang duurt voordat ze er zijn. En hoe zou het thuis met iedereen gaan?
Dan besluit Rat om terug te gaan waardoor Kikkers poten vleugels krijgen. Thuis zitten zijn vrienden te wachten met taart.
 
Leessetting
Ook jij kent Kikker en zijn vrienden toch? Dan zul je ook dit verhaal erg leuk vinden! De platen zijn helden en kleurrijk en er is vanalles te zien.
Dit boekje is leuk om voor de zomervakantie te lezen, wanneer alle kinderen op vakantie gaan. Want op reis gaan is leuk, maar ook spannend, want wat doen al je vrienden als jij op vakantie bent. En wat ik dat rare gevoel dat je soms hebt als je aan je eigen fijne bedje denkt.
Dit boekje maakt deze vragen en gevoelens van kinderen bespreekbaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten