Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Vrolijk Pasen Ollie – Olivier Dunrea

Leeftijd: Va. 2 jaar
Thema: pasen, vrienden
 
Samenvatting
Het is lente! Er komen weer blaadjes aan de bomen, de bloemen bloeien en de gansjes zijn druk. Het is pasen en Gonnie, Gijsje, Bo en Eddie zijn druk in de weer met paaseieren verven, verstoppen en vervolgens zoeken. Alleen kleine Ollie doet niet mee! Ollie is iets anders van plan…
 
Leessetting
Op de vertederende illustraties in dunne penlijnen en in zachte kleuren tegen een witte achtergrond is het eenvoudige verhaaltje, verteld in enkele zinnen, goed te volgen. De gansjes zijn vertederend neergezet, zo draagt Ollie een roze mutsje met paashaasoren.
 
Vrolijk Pasen Ollie is in maart 2013 de boekentip van Boekstart.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen