Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Zazoe is Verliefd – Quentin Greban

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: verliefd, Valentijn, sprookje, afrika
 
Samenvatting
Op de markt heeft Zazoe een heel mooi meisje gezien. Hij is op slag verliefd. Zazoe besluit om haar een prachtig cadeau te geven: de mooiste watermeloenen van de oogst. Maar voordat Zazoe bij het meisje is, moet hij een heel eind lopen. De zon schijnt fel. De watermeloenen zijn heel zwaar. Zazoe koopt een koe voor zes watermeloenen. Boven op de koe vervolgt hij zijn reis met de rest van de watermeloenen. Wanneer Zazoe uiteindelijk voor de deur staat van het meisje, heeft hij geen enkele watermeloen meer. Maar Zazoe is slim. Hij geeft haar toch een prachtig cadeau!
 
Leessetting
Behalve een leuk verhaal over een verliefde jongen, wordt in Zazoe is verliefd ook een mooi beeld geschetst van een oosterse, sprookjesachtige stad.
 
Bekroning
Leespluim oktober 2009.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen