Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Alles is anders - Corine Naranji

leeftijd:  Va. 9 jaar
Thema: culturen, familie

Samenvatting
Een Koerdisch meisje van elf jaar verhuist vanuit een vluchtelingenkamp in Irak naar Nederland.

Haar familie mag naar Nederland komen omdat haar broertje (naam?) ziek is en dringend medische hulp nodig heeft.  Voor Zahra begint in Nederland een ander leven. Ze mag naar school, maar daar heeft ze last van taalproblemen en wordt ze gepest. 

Leessetting
Soms komen de verhalen
van ver weg ineens heel dicht bij, bijvoorbeeld als er een kindje uit een ander land in je klas komt omdat hij is gevlucht uit zijn vaderland.
Je vindt het misschien wel heel raar, een nieuw kindje in de klas datie anders praat. Maar moet je voorstellen hoe het voor hem of haar is:. niet alleen de taal is anders, maar alles is anders voor dit kind.


De aanpassingsproblemen in het integratieproces van Zahra en haar familie worden goed beschreven in “alles is anders”. Ook de botsingen en overeenkomsten tussen de culturen worden met veel inlevingsgevoel naar voren gebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten