Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Bozy en de kraanvogel - Elly Zuiderveld

leeftijd: Va. 9 jaar
Thema: Afrika, armoede, school, dieren, dromen

Samenvatting
Bozy woont in Afrika, met zijn moeder, zijn zusje Kim en zijn babybroertje Jona. Zijn oma woont vlakbij. Bozy's moeder is erg arm, en daarom kan Bozy straks niet meer naar school. Dat is jammer, want Bozy kan goed leren! Hij zou wel president willen worden...
Op een dag vindt Bozy een bijzondere vogel met een gebroken poot. Het is een grote kraanvogel, en Bozy wil hem helpen. Hij spalkt zijn poot, maar de vogel is buiten niet veilig. Er sluipt een luipaard door de velden
rond het dorp!
De volwassenen vinden hem te jong om hen te helpen een luipaard te vangen, maar als hij zich teleurgesteld tot zijn kraanvogel wendt, staat hij plotseling oog in oog met het wilde dier. Hij weet het beest te vangen en tot slot ontvangt hij een studietoelage voor de middelbare school.

Leessetting
Een mooi en moedig verhaal over een moedige jongen in Kenia. Niet overal op de wereld hebben kinderen het zo goed zoals hier in Nederland. Bozy, het jongetje uit dit verhaal kan namelijk niet naar school omdat er geen geld is.

Lees in “Bozy en de Kraanvogel” wat hij allemaal mee maakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten