Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Nacht in het Noorden – Katherine Ayres

Leeftijd: Va. 12 jaar
Thema: geschiedenis, amerika, slaven, vluchten

Samenvatting
Lucy Spencer woont in Ohio in Amerika, in het jaar 1851. Haar ouders verbergen af en toe gevluchte slaven, hoewel dat streng verboden is. Die slaven zijn via een geheime route, de Ondergrondse Spoorlijn, onderweg naar het vrije Canada. Als ze 's nachts aankomen doet Lucy de deur open en wijst ze hun schuilplaats. Dan wordt ze benaderd door Jeremiah, die haar hulp inroept om een groep slaven te verzorgen bij een zonderlinge weduwe.

Leessetting
Nacht in het Noorden heb ik al kind zelf gelezen. Het is geschreven in dagboekvorm en je leeft meer met Lucy. Haar ouders helpen gevluchte slaven naar het vrije Canada te komen.

Ze maakt spannende momenten mee en hoort verhalen van de vluchtelingen. Je leest niet alleen over het leven van Lucy, maar ook over het leven als slaaf in de 2e helft van de 19e eeuw in Amerika.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten