Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Rosita – Pimm van Hest

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: adoptie
 
Samenvatting
Mama, papa en Rosita (5) vormen met z’n drietjes een gezin. Dat is een beetje vreemd, want mama en papa zijn blank en Rosita is bruin. Maar eigenlijk is het ook weer heel gewoon. Rosita vindt het niet bijzonder. Tot ze ontdekt dat ze niet uit de buik van haar mama komt. Mama en papa vertellen Rosita over haar andere ouders, die in een land hier ver vandaan wonen. Dat is wel heel bijzonder: Rosita heeft twee mama’s en twee papa’s.
Een teder verhaal over een meisje dat ontdekt dat ze geadopteerd is.
 
Leessetting
Het verhaal, ervaren door een 5 jarige meisje, over geadopteerd zijn.
 
Zit er in je (kleuter)klas een kindje dat geadopteerd is? En wil je dit onderwerp bespreekbaar maken? Bedenk samen met de ouders van het kind wat je kunt doen. Voorlezen is altijd een goede manier om een onderwerp bespreekbaar te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten