Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Patja de gevlekte Panda - Martine Delfos

Leeftijd: Va. 5 jaar
Thema: adoptie,  China
 
Samenvatting
In het land waar Patja woonde was niet genoeg eten meer. Haar vader en moeder besloten toen dat het voor Patja beter was op te groeien in een land waar wel eten was. Zo kwam Patja bij andere ouders.
Eerst ging alles heel goed, maar Patja begon verschrikkelijk te piekeren. Zo erg dat ze allemaal rare dingen ging doen en denken. Ze dacht dat niemand haar aardig vond, omdat zij een vlek op haar voorhoofd had. Ze vond echt niets meer leuk en zat het liefst alleen bij de beek.
 
Leessetting
Adoptie is een gevoelig onderwerp om over te praten. Martine Delfos schreef verschillende boeken over dit soort gevoelige onderwerpen.
Het is goed om te kunnen praten over dit soort onderwerpen. Het zorgt voor bekendheid en openheid. Het verhaal van Patja vertelt waarom de eigen ouders niet voor haar konden zorgen.
Dit is een van de redenen waarom kinderen geadopteerd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten