Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Bobbie doet boodschappen – Ingeborg Bijlsma

Leeftijd: Va. 2 jaar
Thema: boodschappen doen, zelf doen

Samenvatting
Bobbie gaat samen met papa boodschappen doen om  pannenkoeken te gaan bakken. Bobbie is erg trots dat hij zelf de boodschappen in het karretje mag doen, maar bij de eieren gaat het fout.
Een erg leuk boekje om te lezen. Door de rijmtaal in het boekje leest het ook makkelijk voor.
Wanneer kinderen goed kunnen lopen vinden ze het erg leuk om in de supermarkt te helpen en natuurlijk met een eigen wagentje te lopen. Het boekje over Bobbie is dan ook erg herkenbaar voor kinderen. En boodschappen doen is natuurlijk extra leuk als je weet dat je met de boodschappen daarna pannenkoeken kunt bakken.

Leessetting
Thuis met mama of papa of met opa of oma. Misschien juist wel een aanrader voor kinderen die het minder leuk vinden om mee boodschappen te gaan doen.
Kinderen leren dat het ook leuk is om boodschappen mee te gaan doen en op de mooie plaatjes in het boek is van alles te zien, dus behalve een hoop leesplezier ook een hoop kijkplezier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten