Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Vrolijk Pasen, Paultje – Eva Tharlet

Leeftijd: Va. 3 jaar
Thema:  pasen

Samenvatting
Heb jij je altijd al afgevraagd waar de paashaas woont? En heb je hem wel eens gezien? Paultje is een konijntje, hij woont met zijn familie in het bos en hij heeft gehoord dat de paashaas daar ook woont. Samen met zijn broertjes en zusjes gaat hij op zoek naar de paashaas, maar ze kunnen hem nergens vinden.
Als de paashaas er niet is, zouden ze dan wel van die mooie paaseieren krijgen, Denkt Paultje. Om zijn teleurgestelde broertjes en zusje blij te maken, verzint Paultje een goed idee, hij gaat zelf de paaseieren ver stoppen als verrassing voor zijn familie.

De prenten in het boek zijn speels en vrolijk en de illustratie op de kaft trekt direct de aandacht van kinderen door het konijntje dat eieren aan het beschilderen is.

Leessetting
Het leuke aan het boek is dat het inspeelt op de beleving van kinderen. Jonge kinderen geloven allemaal in de paashaas, maar ze hebben hem nooit daadwerkelijk gezien. Paultje en zijn broertjes en zusjes hebben dan ook de zelfde vragen als veel kinderen. “Waar woont de paashaas”, “Waarom zie je de paashaas nooit”. En het boek is ook een leuke intro op het zelf versieren van eieren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten