Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Schaap houdt van Bloemen – Linda van Putten

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: dieren, seizoenen

Samenvatting
Schaap en Teckel zijn dikke vrienden. ‘s Zomers genieten ze samen van alle mooie bloemen in de weide want schaap houdt heel veel van bloemen.
Maar dan verdwijnen alle bloemen. Hoe kan Teckel zijn beste vriend nog opvrolijken? Teckel probeert op allerlei manieren om bloemen te vinden voor Schaap, maar telkens lijkt het net niet te lukken. Tot Boerin een tuintje aanlegt met prachtige bloemen. Schaap kan dan zijn geluk niet meer op!

Leessetting
Een leuk boekj e om voor te lezen in de kleuterklas. Door dat Schaap en Teckel menselijke eigenschappen hebben, zijn de prenten soms erg grappig. Zo lezen de dieren bijvoorbeeld boeken en luisteren ze naar een iPod.
De prenten zelf zijn erg kleurrijk en de tekeningen vrolijk en speels met veel grappige details. Dus niet alleen een lust voor het oor, maar ook voor het oog!

Serie
‘Schaap houdt van bloemen’ is het eerste boek uit de serie over Schaap en Teckel, twee vrienden door dik en dun!
Vind je dit boek leuk! Wacht dan op het tweede boek en houd de site www.schaapenteckel.nl in de gaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten