Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

De Gruffalo – Julia Donaldson

Leeftijd: Va. 3 jaar
Thema: dieren, fantasie, monsters

Samenvatting
Heb jij wel eens een echte Gruffalo gezien? Bestaat een Gruffalo eigenlijk wel?
Wanneer een kleine muis eerst door een vos, dan door een uil en vervolgens door een slang worden uitgenodigd om te komen eten, verzint de muis de Gruffalo om af te kunnen zeggen. De vos, de uil en de slang willen namelijk de muis graag als lekker hapje.
Wanneer de muis de Gruffalo beschrijft als een angstaanjagend en gruwelijk monster met slagtanden, klauwen, stekels en enge ogen. Met dit prachtige fantasiebeeld van de Gruffalo druipen de drie dieren af.
Maar dan… komt de kleine muis een echte Gruffalo tegen. De muis is erg verbaasd dat de Gruffalo ook echt bestaat. Deze wil de kleine muis ook op eten. De slimme muis neemt de Gruffalo stuk v oor mee naar de vos, de uil en de slang. Alle drie schrikken zich rot als ze de Gruffalo zien. Gelukkig is de hij niet zo slim als de muis is en hij denkt dat alle dieren bang zijn voor de muis… Dan slaat de Gruffalo zelf op de vlucht.

Leessetting
‘De Gruffalo’ is en heerlijk boek om samen mee te griezelen want de kleine slimme muis is alle gemene en gevaarlijke dieren te slim af. Er zit veel herhaling in het boek wat voor kleuters altijd erg leuk.

En is je eigen ‘kleine muis’ zelf bang voor monsters, dan is ‘De Gruffalo’ een prachtig boek om de kinderen leren om te gaan met hun angsten. Het feit dat de kleine muis de grote beesten te slim af is en ze voor de gek kan houden, help kinderen om zelf ook dapper te zijn!

De Gruffalo is echt een boek voor jong en oud en een erg leuk boek om voor te lezen, keer op keer!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten