Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Tandenpoetsen – H Warmels

Leeftijd: Va 1 jaar (18 maanden)
Thema: tandenpoetsen

Samenvatting
Vanaf een maand of 7 beginnen de eerste tandjes bij een kindje door te komen. Langzaam begint dus ook het tandenpoetsritueel. Dit kan problemen op gaan leveren wanneer peuters eigenwijs worden. Peuters komen dan in de zogenaamde peuterpuberteit.

In dit boekje “Tandenpoetsen” speelt de mama van Puk een leuk spelletje om Puk aan het tandenpoetsen te krijgen. De mama van Puk doet net alsof ze ni et weet hoe ze tanden moet poetsen en waarmee. Misschien een afwasborstel? Maar natuurlijk weet Puk wel hoe het moet.
De auteurs gebruikte hun eigen ervaringen met hun eigen peuters bij het schrijven van dit boekje.

Leessetting
Met dit boekje wordt het avontuurlijk voor peuters om tanden te poetsen. Ze kunnen laten zien dat ze slimmer zijn dan mama die niet meer weet hoe het moet.
Erg leuk om te lezen vanaf 18 maanden, zeker met peuters die een drama kunnen maken van het tandenpoetsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten