Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Kas krijgt een zusje – Pauline Oud

Leeftijd: Va. 2 jaar
Thema: zwangerschap

Samenvatting
Kas krijgt binnenkort een nieuw zusje, dat wordt wel even wennen. Ineens moet hij van alles gaan delen met zijn nieuwe zusje. Hij moet zijn speelgoed delen, het flesje, het badje en zelfs dat fijne plekje bij mama op schoot. Kas vindt het niet leuk en wordt soms boos.
Maar na een tijdje ontdekt Kas dat zijn zusje toch eigenlijk wel leuk is. Hij kan haar aan het lachen maken en op mama’s  schoot is er genoeg plek voor twee kindjes.
  
'Kijk eens hoe dik de buik van mama is!
Het lijkt wel een ballon!' zegt Kas.
'Hallo, wie zit er in die buik daar?
Baby, ben je nou nog niet klaar?'

Leessetting
‘Kas krijgt een zusje’ is een lieflijk en gezellig boekje over een jongetje dat ineens alles met zijn nieuwe zusje moet delen. Op een speelse manier beschrijft dit boekje wat kinderen meemaken als ze een broertje of zusje krijgen. Het helpt kinderen uitleggen hoe het gaat wanneer er een kindje bij komt en het helpt ze voorbereiden.
De duidelijke plaatjes in het boeken helpen hier ook bij.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten