Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

We krijgen een baby!- Marijke ten Cate & Katja Reider

Leeftijd: Va. 3 jaar
Thema: zwangerschap
Samenvatting
Lotte hoort van papa en mama dat ze een broertje of zusje krijgt. Wat een verrassing!

Ze moet er wel een beetje aan wennen, en heeft een heleboel vragen. Hoe is de baby in mama's buik gekomen? Hoe krijgt de baby lucht en eten? Kan de baby haar al horen? Waarom is mama soms ineens moe?
Papa en mama helpen Lotte om een goede grote zus te worden. Ze gaan samen naar de dokter, bekijken Lotte’s babyfoto's, versieren de babykamer en maken een babykalender. En dan eindelijk ...

Leessetting
Wij krijgen een baby! is een prentenboek voor pa pa's en mama's én voor grote broers en zussen. Vol goede ideeën om je samen voor te bereiden op de komst van de baby. De paginagrote realistisch aandoende illustraties in zachte kleuren sluiten goed aan bij de rustige sfeer van het verhaal.

Achterin het boek zit een grote, uitscheurbare baby-groeikalenders. Deze is om thuis op te hangen. Op de kalender staat per maand hoe groot de baby ongeveer is en waarmee deze grootte te vergelijken is (ei, sinaasappel, ananas etc.). Origineel is dat op de kalender staat wat een kind kan doen om moeder of vader te helpen, bijvoorbeeld een lijstje maken met mooie namen of een biscuitje aan mama geven.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen