Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Heeft de koningin een huissleutel? en andere vragen van kinderen aan het koningshuis – Cor de Horde

Leeftijd: Va. 9 jaar
Thema: Koningin, Koninginnedag

Samenvatting
Of je nu oud of jong bent, het koningshuis heeft altijd iets magisch. Wie wil er nu niet weten hoe het eraan toe gaat in 't paleis? Voor kinderen heeft het koningshuis zelfs iets sprookjesachtigs, ieder meisje wil wel een prinsesje zijn dat van gouden borden eet en de hele dag met een kroon op loopt. Maar gaat het eigenlijk wel echt zo?

In Heeft de koningin een huissleutel? wordt antwoord gegeven op vragen die kinderen over het koningshuis hebben. Vragen als 'Wanneer draagt de koning in de kroon?', 'Waar komt de gouden koets vandaan?', 'Hoe word je lakei?', 'Is er een speeltuin achter het paleis voor de kleinkinderen?' 'Zingt de koningin onder de douche?', 'Smeert ze haar eigen boterham?', 'Is de koningin echt heel rijk?', 'Is haar lievelingskleur oranje?' en 'Kijkt de koningin naar soaps?' leiden tot verrassende antwoorden met een tikje humor er in.

Leessetting
Elk moment dat er leden van het koningshuis op tv komen, hebben kinderen allerlei vragen over de koningin en wat ze allemaal doet. Dit boekje is erg leuk om samen met je kinderen te leren over de koningin.
Leuk dus rond Koninginnedag, Prinsjesdag e.d.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten