Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Goed verstopt – Päivi Stalder

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: Pasen

Samenvatting
Het is weer Pasen. Er staat een klein paashaasje aan de rand van het bos. Het is zijn eerste Pasen en hij moet bij Tim eieren gaan verstoppen.
Wanneer iedereen nog slaapt, kruipt het paashaasje naar binnen om de eieren te verstoppen. Maar waar zal hij dit doen?
Gelukkig krijgt paashaasje de hulp van Fred, de hond. Uiteindelijk lukt het paashaasje zelf om een geweldige verstopplek te vinden voor de eitjes. Wil je weten waar? Lees dan snel het boekje en ontdek samen met Tim waar de eitjes verstopt liggen!

Wat ik zelf erg leuk vind aan dit boek is dat de lezers, net als Tim niet weten waar paashaasje de eieren verstopt heeft. Ze gaan samen met Tim op zoek en vinden de eitjes pas als Tim ze ook heeft gevonden. Dit zorgt voor de nodige spanning en nieuwsgierigheid om door te lezen.

De prenten in het boek zijn vrolijk en helder van kleur. Stuk voor stuk hebben ze een warme en zachte uitstraling door de ‘wollige’ manier van schilderen. In elke prent zijn leuk details verwerkt wat voor veel kijkplezier zorgt. Zo kun je bijvoorbeeld op de eerste pagina het huis van Tim zoeken, samen met paashaasje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten