Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Carries dagboeken (The Carrie Diaries) - Candace Bushnell

Leeftijd: va 16 jaar
Thema: mode, new york, tv-serie, verliefd
Samenvatting
Carrie Bradshaw, stijlicoon en geliefd personage uit Sex and the City, is terug! Carries dagboeken neemt je mee naar eind jaren zeventig, waar we in het landelijke Castlebury kennismaken met fashionable tiener Carrie. Ze worstelt net als iedereen met ontluikende liefdes, highschooldrama's, vervelende zusjes en oude vriendschappen.
Maar Carrie is ook anders dan de rest. Zij droomt niet van toelating tot een vooraanstaande universiteit of een baan in de omgeving, maar van een schrijverscarrière in New York.
Carries dagboeken beschrijft de zoektocht naar de ultieme tas, man en toekomst.
Leessetting
Met deze roman, verdeeld in korte hoofdstukken, heeft de bestseller 'Sex and the City' een voorgeschiedenis gekregen. De Amerikaanse auteur schreef over haar beroemdste creatie Carrie, de hoofdfiguur uit Sex and the City, en haar jaren op de middelbare school, eind jaren zeventig van de twintigste eeuw, in een Amerikaans stadje. Er wordt gekeken naar onder meer tienerkwesties als altijd interessante relaties, competitie, kliekjes en eindexamen. Flashbacks geven een indruk van het leven thuis, zonder moeder. Carrie's droom te leven en schrijven in de grote stad New York kondigt zich aan. De schrijfster, tevens journaliste, heeft al een vervolg beloofd en er zijn filmplannen. Dit coming-of-ageverhaal is scherp geobserveerd, herkenbaar en soms ontroerend, een boek voor moeders en dochters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten