Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Miny zoekt een thuis - Gerard Sonnemans

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: dieren
 
Samenvatting
De kleine geit Miny is helemaal alleen.
Ze gaat op zoek naar een plek waar ze welkom is. Iedereen wil best zo’n leuke kleine geit als vriendje, maar overal is wel iets mis. Overal?
 
Leessetting
Miny zoekt een thuis is niet zomaar ontstaan, er ligt en mooi verhaal achter. Geinspireerd door de pleegzorg en het idee dat ieder kind een thuis plek zou moeten hebben. Als dat niet bij biologische ouders kan, dan op een andere plek, maar een kind moet gelukkig zijn.
Het verhaal van Miny gaat hier over.
 
Leuk om te weten!
'De eenvoudige maar fraaie tekeningen zijn gemaakt door een weeskind uit Ethiopië, ze zijn paginagroot en uitgevoerd in warme, natuurlijke kleuren en op een bijzondere wijze omlijst met kleurrijke, grafische patronen ...
 
Een Ethiopisch tintje
De Ethiopische illustrator Mikiyas Sewnet werd als negenjarige wees opgevangen door Stichting Lalibela. In het weeshuis kreeg hij de kans zijn talenten te ontwikkelen. Hij verdient nu zijn brood door Ethiopische iconen op perkament te schilderen.
Gerard Sonnemans - voorzitter van Stichting Lalibela - vroeg hem de prenten voor Miny zoekt een thuis te maken. Mikiyas herkende zijn eigen achtergrond in het verhaal en greep deze kans met beide handen aan.
 
Nog meer weten? Neem een kijkje op: www.minyzoekteenthuis.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten