Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Draakje Druvalovie – Mirjam Vleugels

Leeftijd: Va 4 tot 12 jaar
Thema: kleuren, draakje, sprookje,
 
Samenvatting
Draakje Druvalovie ontwaakt in een grot en beleeft avonturen met de betekenis van kleur in elke grot die hij op zijn reis bezoekt. Uiteindelijk betreedt hij het daglicht, zowel letterlijk als figuurlijk geheel gekleurd....
Hij ontmoet op zijn reis het Vrolijke Vuurtje in de rode grot, de Blije Bloemen verwelkomen hem in hun oranje grot, in de gele grot zingen zonnetjes voor hem. Dansende Druppels plonsen in de blauwe grot en hij butst alle kanten op met het balletje in de indigo grot. Stralend als een ster in de paarse grot en zo rolt hij naar buiten, waar alle kleuren samenkomen na alle avonturen.
Het werkboek zorgt voor knutselplezier voor ouders, begeleiders en kinderen en maakt je nog meer bewust van kleur in je leven!!
 
Leessetting
Al een tijd leefde het idee om kinderen door middel van verhalen over een draak; Draakje Druvalovie, meer mee te geven dan uitsluitend een verhaaltje voor het slapengaan. Onbewust wil ik hen de betekenis van kleuren meegeven (en van nog veel meer). En ook, hoe je 'gekleurd' wordt door elk 'avontuur' dat je in je leven beleeft. Het bijbehorende werkboek maakt kinderen (en volwassenen) daarnaast bewust van wat kleuren onbewust in hun leven doen en hoeveel kleur er daadwerkelijk in je leven is.
De verhalen (metaforen) zijn bedoeld om je onbewust, bewust te maken. Met name ook kinderen, thuis en op school. De verhalen zijn ook voor ouders en begeleiders een stimulans om meer het kind in jezelf toe te laten.
 
Voor wie - voor kinderen van ongeveer 4-12 jaar en hun ouders en begeleiders van 12-80 jaar..... :-)
Scholen hebben Draakje Druvalovie inmiddels ook ontdekt. Leraren en leerlingen werken met plezier met boek en werkboek, waarbij de draak hen kleuren laat ontdekken met al hun zintuigen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten