Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Ze krijgen er nooit genoeg van!

Dat kinderen keer op keer om hetzelfde verhaaltje vragen en dit eindeloos vaak willen horen is waarschijnlijk geen nieuws voor je. Telkens weer vinden ze het verhaaltje prachtig om te horen en de interactie wordt alleen maar groter.
U bent zelf misschien het boekje na drie keer al wel zat, maar je weet, het hoort er bij. Toch hoeft de herhaling geen struikelblok of niet saai te zijn. Het kan juist een grote bijdrage leveren. Je kunt je kind op steeds weer andere details wijzen en misschien ontdekken ze zelf al nieuwe dingen na een paar keer lezen.
Ook na het lezen kun je steeds weer een ander onderwerp uit het boek kiezen om verder over te kletsen. Het thema van het verhaal, herkenningspunten voor de kinderen, de personen, keuzes die gemaakt worden. Je kunt vast een heleboel dingen bedenken.
 
Probeer het maar eens!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten