Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Een bijzondere ster – Gerard van Midden

Leeftijd: Va 4 jaar
Thema: kerst, drie koningen, bijbel
 
Samenvatting
'Zie je dat? Daar!' fluistert Caspar. 'Een bijzondere ster. Die zegt: Er is een koningskind geboren.' 'Dat is goed nieuws', zegt de andere magiër. 'Kom, laten we de ster achterna gaan.'

Zo begint het bekende kerstverhaal over de magiërs uit het oosten, naar het Bijbelverhaal van Matteüs. Een Bijzondere Ster boeit kinderen van drie tot en met acht jaar door de eenvoudige taal.
 
Lees setting
Laat kinderen kennis maken met het verhaal achter de kerstviering en drie koningen. De bijbelse verhalen zijn toegankelijk en kindvriendelijk gemaakt in dit mooie boek.
De verrassende illustraties roepen de sfeer op van een kijkdoos. Daardoor is het net alsof je zelf in het landschap staat en meereist met de magiërs (en de muis) naar Jeruzalem en Bethlehem.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen