Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Het geheim van de hulphond – Annemarie Jongbloed

Leeftijd: Va. 8 jaar
Thema: vaders, blind, doof, hond
 
Samenvatting
Bo is de lieve labrador in het gezin van Sofie. Maar Bo is ook de blindengeleidehond van Sofies vader, die zeer slechtziend is. Hij is bovendien slechthorend. In combinatie met slechtziendheid maakt hem dat vaak erg moe. Hij maakt daardoor steeds minder gebruik van zijn hulphond en daarom moet Bo terug naar de hondenschool van het KNGF, om ingezet te worden voor een ander baasje, dat blind of slechtziend is. Sofie wil geen afscheid nemen van Bo en met hulp van twee vriendjes verstopt ze de hond in een schuurtje
 
Leessetting
Je ziet er op tv soms reclames over, of je ziet er soms misschien wel een over straat lopen. Blindengeleidehonden heb ik het over. Daar gaat dit boek over.
 
Wat doet een blindengeleidehond eigenlijk allemaal? Als je dat wilt weten en als je zin hebt in een leuk avontuur, lees dat ‘Het Geheim vande Hulphond’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten