Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Kikker en de Sneeuwman – Max Velthuijs

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: winter, sneeuw
 
Samenvatting
Het vriest en het heeft gesneeuwd. Varkentje, Eend en Haas zijn buiten lekker aan het schaatsen en sneeuwballen gooien. Maar Kikker niet, hij houdt niet van de kou. Maar het hout voor de kachel is op. Nu móét hij wel naar buiten. Te midden van alle vrolijkheid voelt hij zich zielig en alleen. Tot de zon gaat schijnen! Daar kikkert hij van op, en hij komt op een idee: hij maakt een prachtige sneeuwman. Een nieuwe vriend, die gezellig bij hem blijft. Buiten voor het raam!
 
Leessetting
Kikker blijft een grote kindervriend. Het zijn leuke verhaaltje met leuke plaatjes en de kinderen blijven aandachtig luisteren, hoe vaak ze de verhaaltjes ook al gehoord hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten