Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Horton hoort een Hun – Dr Seuss

Leeftijd: Va. 6 jaar
Thema: avontuur, vrienden, dieren, fantasie
 
Samenvatting
Dr Seuss is een van de meest beroemde kinderboekenschrijvers in de Engelssprekende landen. Verschillende van zijn boeken zijn in het Nederlands vertaald en verschillende van zijn verhalen zijn verfilmd. Denk bijvoorbeeld aan De Grinch die kerstmis stal of de Kat in de Hoed.
 
Horton is een bekend figuur uit de boeken van Dr Seuss. “Horten hoort een Hun” is een van deze boeken.
Tijdens z’n ochtendbad hoort Horton een heel zacht stemmetje. Maar van wie komt het stemmetje af? Er is helemaal niemand in de buurt. Horton gaat op zoek naar waar het stemmetje vandaan kwam en ontdekt dat het van een klein stofje komt op een bloemetje.
Horten neemt zich voor om het stofje te beschermen wanneer hij er achterkomt dat er een hele stad op het stofje ‘woont’. Dit wordt hem echter bemoeilijkt wanneer de andere dieren in het oerwoud hem willen tegen houden en het bloemetje willen afpakken.
 
“Iets nietigs dat blootstond aan dreigend gevaar
en Horton om hulp riep. Een hem of een haar.
Een hulpeloos wezen, Misschien wel een hun,
ontiegelijk klein en verschrikkelijk dun.
Maar hoe ze ook heetten en wie ze ook waren,
hij moest ze beschermen, die hemmen en haren.”
 
Leessetting
De boeken van Dr Seuss zijn in rijmstijl geschreven die prettig voorleest. Bovendien hebben de boeken veel humor en fantasie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten