Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

De Grote schaatswedstrijd – Kate Westerlund

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: schaatsen, winter, vrienden, winnen
 
Samenvatting
De drie vrienden Floris het konijn, Roeland de schildpad en Pieter de eekhoorn doen mee aan een schaatswedstrijd. Alle drie de vrienden willen natuurlijk dolgraag winnen. Bij de start gaat Floris het konijn als een speer van start.
Floris ligt op kop en is bijna bij de finish. Maar dan, vlak voor hij de eindstreep over is, kijkt hij achter om en ziet dat Roeland de schildpad op zijn rug is terechtgekomen en dat Pieter de eekhoorn door het ijs is gezakt. Meteen keert hij om om zijn vrienden te redden. Hij wint daardoor de wedstrijd niet, maar toch is hij de grote held van de dag!
 
Lees setting
Een leuk prentenboek vol winterse pret en om te lezen terwijl je wacht tot het ijs dik genoeg is om op te schaatsen.
Het boek is een vertaling, maar erg leuk geschreven met een eigenzinnig woord- gebruik. De tekeningen zitten vol met details, wat voor veel kijkplezier zorgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen