Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Anton kan Toveren – Ole Könnecke

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: toveren, fantasie,
 
Samenvatting
Anton kan toveren, iets wat ieder kind zou willen.
Anton loopt over straat met zijn toverhoed op en hij wil Toveren! De boom wegtoveren lukt niet, misschien is die te groot. Dan maar proberen om iets kleiners weg te toveren. Kijk, daar zit een vogel. En Anton tovert weer. WOW, Anton kan echt TOVEREN!
 
Hij gaat op zoek naar z’n vrienden om zijn toverkunsten te laten zien. Zullen ze hem geloven en zal het Anton lukken nog een keer iets weg te toveren!

Leessetting
Anton kan Toveren, wellicht een erg bekende titel sinds 2009, toen dit boek werd verkozen tot prentenboek van het jaar. Het was echter pas met de kinderboekenweek 2012 dat ik dit boek voor het eerst gelezen met de kinderen op de bso.
Wat een heerlijk boek! 
Het allerleukste van het voorlezen van dit verhaal, naast de prachtige illustraties, is dat kinderen zien wat Anton niet ziet, namelijk dat het vogeltje wegvliegt en Lucas gewoon doorloopt. Kinderen zullen keer op keer willen laten horen dat zij wél door hebben hoe Anton tovert.
 
Bekroning
Verkozen tot prentenboek 2009

Geen opmerkingen:

Een reactie posten