Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

De Koning – Dick Bruna

Leeftijd: Va. 2 jaar
Thema: koninginnedag/koningsdag, anders zijn
 
Samenvatting
Het boekje “De Koning” van Dick Bruna gaat over een kleine koning. Hij woont in een paleis en twee dametjes zorgen goed voor hem. Hij heeft alles wat hij wil. Zelfs een lief vriendinnetje, Roosmarijn. Maar ze heeft geen kroontje op en dus mag de Koning niet met haar spelen van de dametjes.
Ze vinden een meisje met een kroontje, maar dat wil de Koning niet. Hij wil Roosmarijn, dan maar geen koning zijn. En hij zet zijn krootje af. En zo kwam alles toch nog goed.
 
Leessetting
Ja, ja, geen koninginnedag meer, daarom is het tijd voor boekjes over een koning. Maar jonge kinderen hebben natuurlijk nog geen beeld over wat een koning nu eigenlijk doet. In dit boekje wordt dit zo gelaten en daarmee sluit het helemaal aan bij de belevingswereld van jonge kinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten