Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Picknick met Taart – The Tjong Khing

Leeftijd: Va. 5 jaar
Thema:
 
Samenvatting
Meneer en mevrouw Hond zijn erg trots op de twee prachtige taarten die ze gemaakt hebben. Iedereen komt kijken naar de twee taarten en met z’n allen gaan ze gezellig picknicken. Maar op deze mooie zomerse middag gaat er van alles verkeerd en moeten er vele obstakels overwonnen worden. Zo verdwijnen de taarten ploseling er gebeurt er nog veel meer. Wil je weten wat allemaal en wil jij helpen met het oplossen van alle obstakels? Lees dan het boek!
 
Leessetting
‘Picknick met Taart’ is een mooi vervolg op het boek ‘Waar is de taart?’ en staat opnieuw vol met prachtige prenten.
Je kunt helemaal je eigen verhaal bedenken omdat er geen woorden in staan. Zo kun je keer op keer weer een nieuw verhaal bedenken. Het is natuurlijk heel leuk om dat samen met je kind te doen. Vertel bijvoorbeeld om de beurt wat er op een pagina gebeurt of laat je kind jou ‘voorlezen’.
De zeer gedetailleerde tekeningen in het boek zullen hier zeker bij helpen.
 
Dit boek zit in het pakket van ‘Aan de praat met een boek’ om de taalontwikkeling te stimuleren. www.aandepraatmeteenboek.nl
 
Bekroning
Schitterende illustraties van de winnaar van De Woutertje Pieterse Prijs 2005 en het Gouden Penseel 2003! Een waardige opvolger van het met de Woutertje Pieterse Prijs 2005 bekroonde 'Waar is de taart?' van dezelfde auteur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten