Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Waarom lig jij in mijn bedje? - Joke van Leeuwen

Leeftijd: Va. 2 jaar
Thema: slapen, knuffels
 
Samenvatting
Het is bedtijd! Maar wat doe je als er al iemand in jouw bed ligt? Maar niet gevreesd, het is je teddybeer maar. Je grote warme teddybeer.
Maar wat als het met die grote, warme teddybeer te vol en warm is in bed. Dan moet je teddybeer maar zijn eigen bedje zoeken. Dus beer gaat opzoek. Hij vindt zijn bedje, maar daar ligt de knuffelhond in. Beer stuurt knuffelhond weg om zijn eigen bedje te zoeken.
Zo gaat het door tot alle knuffels hun eigen bedje gevonden hebben. Of toch niet? Nee, Lappenpop heeft geen bedje. Wat nu?...
...
...
Gelukkig, er is nog een plekje. Welterusten!
 
Leessetting
Dit is een erg leuk boekje om te lezen met kinderen die hun hele bed vol hebben liggen met knuffels. Soms liggen er zo veel knuffels in bed dat je er zelf niet meer bij kunt. Maar welke knuffel moet er dan uit? En waar moet die dan slapen?
Wat nou als de knuffels een eigen bedje hebben! En misschien kunnen ze wel omdebeurt in je bed komen logeren!
 
Joke van Leeuwen, schrijfster van dit boek heeft maar weinig woorden nodig om samen met haar gezellig tekening een geweldig verhaal op papier te zetten. De knuffelfiguren en hun bedjes, ieder met hun eigenheden, nemen een prominente plaats in op de tekening met hun nachtblauwe achtergrond.
 
Voor een extra indruk van het boek en vooral de speciale lay-out, kun je dit filmpje kijken: https://www.youtube.com/watch?v=7BO0dFPdB9E
 
 
Bekroning
Okay, het boek heeft geen echte bekroning, maar hij is wel uitgekozen voor de top 10 van de Nationale Voorleesdagen van 2013!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten