Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Superbeesje is al onderweg – Guido van Genechten

Leeftijd: Va. 3 jaar
Thema: dieren, helden,
 
Samenvatting
Altijd al eens een superheld willen zijn? Maar denk je dat superhelden alleen grote sterke spierbonken zijn? Nou dat zit je er toch naast hoor! Lees maar snel dit boekje!
Overal in de wereld zijn er dieren in nood. In Afrika zit er een olifant zit vast in de modder, er loopt een dorstige kameel door de Sahara en in de jungel zit een slang in de knoop.
Maar geen nood, want Superbeesje de superheld is al onderweg!
 
Leessetting
Is jou superheld graag op zoek naar ‘noodsituaties’ in en om het huis, of vi ndt hij juist dat hij het allemaal nog niet kan. Dan is dit boek HET boekje dat je moet lezen met jouw kleine superheld.
Het maakt niet uit hoe groot of sterk je bent, ook als je klein bent kun je anderen helpen!
Ook in de groep kun je dit boekje goed lezen, bedenkt bijvoorbeeld bij wat voor een dingen de kinderen jou als juf of groepsleidster kunnen helpen. Of hoe ze elkaar kunnen helpen als iets niet lukt! Een leuke manier om het thema helpen te bespreken met kinderen.
 
Bekroning
Okay, het boek heeft geen echte bekroning, maar hij is wel uitgekozen voor de top 10 van de Nationale Voorleesdagen van 2013!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten