Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Nooit te klein om verliefd te zijn – Jeanne Willis

Leeftijd: Va. 3 jaar
Thema: verliefd, Valentijn, dieren
 
Samenvatting
Piep Klein is, je raadt het al, een muisje. Hij is verliefd, maar (nog onbekende) Ellen Lang is helemaal daarboven en dat is een heel eind als je Klein bent en een kusje wilt krijgen.
Hij probeert van haar een kusje te krijgen, maar de afstand blijft groot, ook al gaat hij op zijn tenen staan, op een vingerhoed, een luciferdoosje etc.
Aan het eind van het boekje kom je er achter dat Ellen Lang een Giraf is en ook verliefd is op Piep Klein. Zij kan beter voorover buigen dan hij naar boven klimmen, en ze geeft hem dan een 'heel grote kus'.
Eind goed al goed en allebei zijn ze helemaal gelukkig met elkaar.
 
Leessetting
Door telkens een iets kleinere dubbele bladzijde om te slaan, zie je elk nieuw voorwerp dat Piep Klein probeert te gebruiken om bij Ellen Lang te komen. Op de tegenoverliggende bladzijde komt telkens dat voorwerp bij de stapel totdat deze zo hoog is dat hij omvalt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen