Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Stimmy of het oerwoud in de stad – Daan Remmerts de Vries

Leeftijd: Va 4 jaar
Thema: kinderwereld vs. volwassenwereld, kinderboekenweek, fantasie
 
Samenvatting
Stimmy woont in de stad, in de drukke stad en hij is dus een echte stadsjongen. Maar... Stimmy wil niet in de stad wonen.
Hij droomt van een andere wereld. Namelijk van het oerwoud!
Na weer een gewone dag op school, loopt Stimmy naar huis. Terwijl hij langs het park loopt, begint zijn fantasie over te nemen en gebeurt er...         van alles!
Wil je weten wat er gebeurt? Lees dan snel het boek over Stimmy’s avontuur van het oerwoud in de stad!
 
Leessetting
Stimmy of het oerwoud in de stad heb ik nog niet zo lang geleden voor het eerst (voor)geleze n op de bso. Veel kinderen kenden het boek al van de kinderboekenweek van 2010.
Het boek ziet er op het eerste gezicht al uit als een vrolijk boek. Stimmy springt rond en de stad op de achtergrond heeft warme oranje en rode tinten. Bovendien een leuke combi van wat lijkt op schilderwerk en grafische vormgeving.
 
Stimmy of het oerwoud in de stad vind ik een geweldig boek. Het zit vol met de fantasie van een kind. Het mooie van deze fantasie is dat het elke kant op kan gaan en dat er de meest rare dingen kunnen gebeuren.
Laat je meeslepen door de fantasie van Stimmy en bedenk daarna je eigen avontuur in de stad!
 
Bekroning
Prentenboek Van De Kinderboekenweek 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten