Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Kikker is een Held

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: herfst, vrienden
 
Samenvatting
‘Kikker is een held’ is een spannend verhaal over hoe kikker zijn vrienden in nood helpt.
Wanneer het begint te regenen is Kikker erg blij. Hij houdt wel van regen, maar na een paar dagen wil de regen maar niet ophouden en Kikker begint zich een beetje zorgen te maken. Wanneer het zelf zoveel regent dat zijn huisje vol begint te stromen met water, gaat hij maar eens bij zijn vrienden kijken hoe het daar is. Met z’n alle v luchten ze naar het huis van Haas. Daar zitten ze hoog en droog.
De vrienden hebben het erg gezellig samen en wachten dagen lang tot de regen op houdt. Maar voor ze weer terug kunnen naar hun eigen huisje, is het eten op. Kikken besluit om hulp te gaan halen ondanks de gevaarlijke stromingen in het koude water. Hij is tenslotte de beste zwemmer.
 
Als Kikker samen met Rat terug komt bij hun vrienden, in het huisje van Haas dat nog altijd omringd is door water, is Kikker een echte Held!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten