Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

De kinderen Joesoepof – Simone Schell

Leeftijd: Va. 10 jaar
Thema: Rusland, geschiedenis, koning
 
Samenvatting
Op het eerste gezicht hebben ze niets met elkaar gemeen. Hij is een jongen zoals je die in de sloppenwijken van 19e eeuw Sint Petersburg overal tegenkomt. Zijn voornaam is Bhins en zijn achternaam zegt alleen maar dat hij de zoon is van een vader die Vladi heet. Zij, Catharina, is een kind van koninklijke bloede. Een Joesoepof.
Catharina's speelkamer in het paleis aan de bruisende rivier de Neva, is zo groot als een zaal. Er staat een schommelpaard dat bijna even groot is als een echte pony. Voor de haard staat een speelgoedkoets met vier paarden ervoor. Overal liggen prachtig aangeklede poppen. Aan de muren hangen wel vijf schilderijen van een koninklijke moeder met een kind. Bhins zit, als hij thuis is, in een halfdonkere ruimte waar niet veel meer staat dan een tafel met krukken. Hij woont er met zijn stokdove vader en een pratende vogel in een kooi.
Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze op de wereld geholpen zijn door de handen van een en dezelfde vroedvrouw: baker To. Maar is dat alles?
 
Lees setting
Wat is er echt gebeurd in Sint Petersburg met de kinderen Bhins en Catharina? Kom er achter in het boek “De Kinderen Joesoepof”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten