Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Loet moet – Ruth Bakker

Leeftijd: Va. 3 jaar
Thema: theater, dansen, fantasiewereld
 
Samenvatting
Loet zingt, danst en speelt het liefst de hele dag. Maar dat kan niet, want ze moet van alles. Van haar moeder, haar juffrouw en zelfs van haar vader die helemaal in Amerika woont.
Loet wil helemaal niks meer moeten. “Ik doe alleen nog wat ik zelf wil!” Daarom sluit ze zich op in haar slaapkamer waar ze verdwijnt in haar eigen gekke, sprankelende wereld.
Hier ontmoet ze Oma uit het fotolijstje en Jenny, haar pratende lievelingsknuffel.
Maar dan komt gekke Tante Toos langs en mist Loet opeens haar vader en moeder.
Moet ze haar slaapkamer weer verlaten?
 
Leessetting
Wat is het nou fijner dan je even terugtrekken in je eigen wereld. Ga samen met Loet naar haar geheimen wereldje en ontdek wat ze er allemaal tegenkomt.
Een boek om de fantasie van kinderen mee te prikkelen en om ze het verschil tussen fantasie en echt te laten ontdekken.
 
Het boek Loet Moet is gebaseerd op de muziektheatervoorstelling 'Loet Moet'. Ruth Bakker reist door Nederland en België met de theatervoorstellingen over Loet. Ruth heeft met deze familievoorstelling 'Loet Moet' de prijs voor Rabo Jonge Talentvolle Theatermaker gewonnen en won ook de Publieksprijs in Nederland en Vlaanderen.
Na al dit succes leek dit het juiste moment om ‘Loet moet’ ook op papier te zetten. Half september 2014 komt dit boek uit.
 
Geïllustreerd door Brigida Almeida (bekend van o.a. Sesamstraat en Kaas en Koos) en uitgegeven door Van Holkema & Warendorf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten