Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Kala de vlinder - Nikky Reece

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: vrienden, anders zijn, dieren
 
Samenvatting
Als Kala op een dag wakker wordt, ontdekt ze dat ze er anders uitziet dan voorheen. Ze is veranderd van een rups naar een vlinder, maar daar is ze niet blij mee.
Met hulp van haar vrienden Len de Tor, Riesje de Mier en Max de Krekel leert ze zichzelf te accepteren zoals ze is. En net als Kala gewend is aan haar nieuwe uiterlijk, moet ze een andere angst zien te overwinnen: vliegen!
Een verhaal waarin aspecten als zelfacceptatie, doorzettingsvermogen en vriendschap op een speelse wijze worden uiteengezet.
 
Kala de Vlinder is op het eerste zicht een leuk boekje met een vrolijke uitstraling. De paarse staartjes met roze strikjes van Kala zullen veel kleine meisjes aanspreken waardoor ze het boekje snel uit de kast zullen kiezen.
Kala de Vlinder wordt op een ochtend wakker, maar realiseert zich al snel dat niet alles is zoals het was voor ze ging slapen. Kala is bang dat er iets mis is en dat haar vrienden haar niet meer aardig zullen vinden. Gelukkig valt dat wel me en met de hulp van haar vrienden ontdekt Kala dat ze er nu misschien wat anders uit ziet, maar dat ze nog steeds de zelfde vriendin is als voorheen.
 
Leessetting
Een boek met een thema; vriendschap, jezelf zijn en angsten overwinnen. Zo blijkt maar weer dat het niet gaat om het uiterlijk, maar dat het niet uitmaakt hoe je er uit ziet om vrienden te zijn.
Leuk voor thuis, maar ook erg leuk om in de kleuterklas samen te lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten