Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Haas is op Kip – Annemarie Bon

Leeftijd: Va. 6 jaar zelf lezen
Thema: verliefd , vrienden, emoties
 
Samenvatting
Haas is op kip en geeft haar een ring. maar help, de ring valt in de sloot. Haas duikt en zoekt de ring. maar dan zit hij vast aan een boot. Hij vaart mee naar zee. Hoe loopt dat af? En is Kip ook op Haas?
Leessetting
Als je na de zomervakantie naar groep 3 gaat is het al snel heel spannend en vooral erg leuk als je je eerste eigen boekje kunt lezen. Haas is op kipkan al na enkele maanden zelf gelezen worden.
 
Wie goed kijkt, ziet in de vrolijk gekleurde illustraties extra grapjes. De emoties van met name de wat bange Haas zijn van zijn snoet af te lezen
 
Dit boekje maakt deel uit van de serie ‘Wij houden van haas’. Het zijn boekjes waarmee de auteur, in coproductie met de illustrator, aan het aanvankelijk leesonderwijs een sociale dimensie toevoegt. Leesniveau Avi-M3.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten